Gratis boompjes op halen tijdens het Bomencircus

Er worden weer twee ludieke bomen-uitdeel-evenementen georganiseerd in Rotterdam onder de titel ‘Rotterdams Bomencircus’ door het Rotterdams Milieucentrum i.s.m. Cooldowncity.

2000 boompjes

Er staan weer zo’n 2000 boompjes klaar om gratis te worden opgehaald. Boompjes voor in de tuin, de geveltuin, de buurttuin of op het gemeenschappelijke binnenterrein. Het gaat (onder andere) inheemse boompjes zoals berkjes, hazelaars, kersenboompjes, duindoorn, meidoorn, Esdoorn, vlier en sleedoorn. Cooldowncity neemt ook een flinke voorraad ‘babyboompjes’ mee uit hun bomendepot.

Bomencircus

Het Bomencircus is op zaterdag 23 september te vinden op Zuid op het Karel de Stourplein (parkje) in de wijk Oud Charlois en op zaterdag 7 oktober op het Noordplein. Op beide dagen starten we vanaf 13.00 uur. Het uitdeelevenement wordt omlijst door muziek en circusvoorstellingen op het plein. Ook wordt er een aantal workshops aangeboden over het planten en het verzorgen van de bomen.

Het Bomencircus wordt mogelijk gemaakt door Plan Boom, de Postcode Loterij en de gemeente Rotterdam (Rotterdam gaat voor groen!).